Nyomtatás

Fedezd fel a Hortobágy csodáit! A magyar Alföld, mint nászutas úti cél

1274

Nem kell feltétlenül messzire mennünk, hogy csodákat lássuk – hirdetjük legújabb FOLK kampányunkkal, amelyet a mesés Hortobágyon fotóztunk. Most gondoltunk egy merészet, és azt tanácsoljuk nektek: érdemes fontolóra venni a magyar Alföldet nászutas úti célként is. Hogy miért? Soroljuk!

 Az alföldi csendélet a 21. századra mit sem változott; megőrizte azt a sajátos látványát és hangulatát, amit a költő szavaival lefestett. Az idő mintha itt néhány száz éve megállt volna: ez a vidék távol esik a nagyvárosok zajától, nem hatottak rá a modern kor vívmányai. Mindent összegezve igazi kikapcsolódás, ha el szeretnétek vonulni a rohanó hétköznapokból, hogy kettesben, nem túl messze az otthonotoktól egy csodás, autentikus nászutat töltsetek el együtt a magyar vidéki romantikában.

Tudnivalók a Hortobágyról

Az UNESCO Világörökség része

Ha a magyar vidéket kellene vizuálisan ábrázolni, egészen biztosan szerepet kapnának rajta a Hortobágy jellegzetességei, amelyek 1999-ben az UNESCO Világörökségének címét is kiérdemelték. A listán jelenleg 1007 világörökségi helyszín található, amelyből csupán 83 sorolható a kultúrtáj kategóriába – azonban ezek közül is mindössze 7 területen játszott szerepet a pásztorkodás, a pásztorló állattartás a tájkép kialakításában. Ezt erősíti a Hortobágyi Nemzeti Park is, a címet pedig a „kiemelkedő egyetemes érték” megléte miatt érdemelte ki. Ez olyan egyedi, minden más helyszíntől különböző értéket takar, amelyet az egész emberiség örökségeként is fontos számontartani.

Földrajza, élővilága, éghajlata

A Hortobágyi Nemzeti Park hazánk első és legnagyobb kiterjedésű nemzeti parkja, amelynek múltja 1973-ra nyúlik vissza. A védett terület ezidő alatt elérte a 80 ezer hektárt – ez utóbbival Európa legnagyobb szikes pusztájává vált. A vidék átlagos tengerszint feletti magassága 92 méter, a legmagasabb pontja a 105 méteres Bürök-halom.

A napi hőingás az országos átlaghoz képest magasabb: a nappalok tikkasztó hőségét az éjszakák hűvös levegője váltja fel. Frissítő után viszont nem kell sokáig menni, a több mint tíz halastó mellett három jelentősebb vízfolyást találunk: az egyik a Hortobágy folyó, amelyen túl a Keleti- és a Nyugati-főcsatorna szállítja a Tisza vizét a nemzeti parkot érintve.

Olvass tovább: Fedezd fel a Hortobágy csodáit! A magyar Alföld, mint nászutas úti cél

Esküvő Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketinre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen az Esküvő Világ portálon? Segítünk!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

Korábbi híreinkből